Apple: Nye Macbooks, ny Air, og USA-prisfall

Tirsdag kveld inviterer Apple til Cupertino, California for en såkalt «Notebook Event». En mengde rykter har florert på blogger og mange er spente på hvilke nye produkter det populære selskapet vil avsløre.

Flere nyheter ventes når Apple vender spotlighten mot notebooks.

Vi vil oppdatere gjevnlig utover kvelden, og gi deg det siste fra blogger og nyhetspublikasjoner. Vi er dessverre ikke tilstede, men vi vil samle mest mulig informasjon fra diverse representerte publikasjoner.

Oppdatering 19:16

Fordi jeg klarte og sovne på sofaen blir dette litt forsinket, og det beklager vi. Men jeg håper dere tar det med en dose humor.

Tim Cook begynte med å snakke om årets Apple-suksess, både på programvare- og hardware-fronten. Han tror «I’m a Mac»-annonsene har spilt en nøkkelrolle, og roser sin annonseavdeling.

Her vises det til Leopard-operativsystemets suksess. (Foto: CNET)

Tre nye Macbooks med nytt design og ny utskjæringsmetode

Bakgrunnslys i tastaturet, billigere pris, helt nytt design, nye skjermkort, osv., osv. Listen er lang over endringer fra tidligere modeller, og den tilstedeværende pressen er fulle av begeistring.

Ny Macbook. (Foto: CNET)

Nyheter ved de nye Macbookene. (Foto: CNET)

Nvidia-grafikk

Apple har fortalt at Nividia kontaktet dem om et nytt skjermkort som var klart for bærbare maskiner, og notebook-giganten skal ha takket ja til å bruke skjermkortet GeForce 9400M i sine maskiner.

Ny dyr, og ny billig Macbook

En helt ny Macbook Air til den nette sum av 2499 amerikanske dollar, ble lansert i kveld. Dessuten ble det klart at en Macbook-modell blir priset til under 1000 dollar, for første gang i selskapets historie.

Macbook Air-specs. (Foto: CNET)

Ny Macbook til 999 amerikanske dollar. Billigste i historien. (Foto: CNET)

Oppdatering 21:25

Prisene er nå lagt ut på Apple Store Norge, og Macbookene koster «fra kr 10.990,00». Med andre ord ser det ikke ut til at prisreduksjonen i Statene har påvirket annet enn motsatt vei, her hjemme.

Oppdatering 22:12

Det er bekreftet at Apple har valgt å fjerne Firewire-porten på de nye Macbookene, noe som er katastrofalt for den lille USB-konkurrenten. Firewire har slitt, men har hengt med mye på grunn av Apples satsing på utfordreren. Nå ser det imidlertid ut til å være slutt på moroa for Firewire sin del.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...