Klart for iPhone-oppdatering: OS 3.0 sluppet

iPhone OS 3.0 slippes i dag, onsdag, gratis til alle iPhone-brukere. iPod Touch-brukere, derimot, må betale 9,95 dollar.

Mange av de nye iPhone-funksjonene som ble annonsert på Worldwide Developers Conference i San Francisco i forrige uke, blir sluppet i dag – gratis til alle iPhone-brukere.

Før iPhone 3G S slippes legges iPhone OS 3.0 ut for nedlastning. (Foto: iPhone 3G S, Apple)

Når iPhone OS 3.0 slippes for nedlastning er ennå ukjent, men ryktene sier at enkelte operatører har gitt uttrykk for en lanserings klokken 19.00 norsk tid.

Koster for iPod-brukere

Den dårlige nyheten for iPod Touch-brukerne er at  oppgraderingen til OS 3.0 koster 9,95 amerikanske dollar (cirka 65 NOK). Apple har ikke uttrykt hvorfor iPod Touch-brukerne må betale for programvaren, men det kan ha noe å gjøre med prisen på de ulike enhetene (iPod og iPhone).

Klipp, kopier og lim inn

En av funksjonene Apple har inkludert i iPhone OS 3.0 er klipp, kopier og lim inn. Mange mener manglende støtte for å kunne kopiere og lime inn i iPhone har vært en av telefonens svakheter, men etter i kveld vil de fleste iPhone-eiere ha det på plass. MMS-støtte er også  implementert i OS 3.0.

3G S i begynnelsen av juli

Ifølge Telenor vil den nye iPhone-versjonen legges ut for salg i starten av juli her hjemme. For amerikanernes del er datoen 19. juni – altså om et par dager.

Oppdatering

iPhone OS 3.0 er nå lagt ut for nedlastning og kan skaffes via Apples nettsider: apple.com/iphone/softwareupdate. Takk til Frode (se kommentarfelt) for å gjøre oss oppmerksomme på å oppdatere saken!

http://www.apple.com/iphone/softwareupdate

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...