Internet Explorer 8 under utvikling; beta 2 i tredje kvartal

Microsoft jobber med IE 7s arvtager — nemlig Internet Explorer 8. Selv om IE 8 er så godt som ferdigutviklet vil Microsoft gi webutviklere og eiere av websider tid til å tilegne den nye nettleseren, som skal tolke koding annerledes — og forhåpentligvis bedre — enn tidligere versjoner av verdens største nettleser. Kanskje programmerere har en lysere tid i vente?

Selv om bruken av CSS ble betydelig lettere med IE 7 er det fortsatt en del som ikke stemmer overens, bl.a. tolkingen i ulike browsere. Dette kan ofte gi utviklere av websider og applikasjoner store utfordringer når det kommer til å optimalisere sidene for alle browsere. Både Opera og FireFox har betydelig bedre optimalisering av CSS enn IE 7, og derfor er det også lettere å lage websider for disse nettleserne (enn IE 6 også, naturligvis). Dette er noe Microsoft vil endre på, men slik det ser ut akkurat nå vil IE 8 føre til enda flere forskjeller. Derfor vil de logisk nok også gi webutviklere tid til å forberede seg på det eventuelle sjokket med beta 2.

IE 8 (beta 1) inneholder for øyeblikket en knapp som gjør det mulig å tolke sider slik tidligere versjoner av IE ville gjort det. Dette fordi et utall nettsider sliter voldsomt med å tilpasse seg den nye nettleseren fra Microsoft.

Bare halvparten av Internet Explorer-brukerne har tilvendt seg IE 7 (som tro det eller ei var en fantastisk forbedring av IE 6), så det spørs hvor mange som gidder å anskaffe seg nok en ny versjon av Microsofts nettleserserie.

Er du interessert i å utforske (evt. er webutvikler), finner du IE 8 beta 1 på Microsofts nettsider. Det anbefales ikke å bruke betaprogramvare til kommersielt bruk.

(Via MSDN Blogs)

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...