Jailbreak din iPhone/iPod Enkelt Og Tips om Programmer

Det skal forsåvidt ikke være lenge til det ikke er nødvendig å jailbreake sin iPod eller iPhone for å installere programmer noe mer, dessuten er også iPhone på vei til Norge – Utrolig nok! Men venting er en sær sport, og derfor kan det være greit å jailbreake gizmoen mens vi kjeder oss. Det finnes veldig mange applikasjoner og spill for både iPhone og iPod (som oftest kan man bruke både programmene og spillene for begge) og vi tar oss derfor den friheten å liste opp noen av de bedre i denne artikkelen.

Men la oss nå ta alt i riktig rekkefølge, det er ikke alle som har fått seg til å jailbreake sin gizmo ennå, og grunnen til dette skal jeg ikke legge meg så altfor mye borti, men jeg kan jo nevne ting som feks ordet «jailbreak», det høres liksom ikke helt sunt ut, gjør det? Ikke at jeg tror det er den største grunnen til at mange lar være å hacke sin telefon eller mp3-spiller, men ofte er det både godt dokumenterte grunner så vell som myter som gjør at mange lar sin lille Apple-dings være som den var da man kjøpte den. Det siste eksemplet på grunner til at man ikke jailbreaker den er at dette skal være tidkrevende, og dette er kanskje den største myten av dem alle da man kan jailbreake en iPhone eller iPod på 30-60 sekunder kun ved å starte et program og trykke på en knapp. Ja det er faktisk så enkelt!

For å utføre disse to enkle stegene må du først laste ned et program som heter ZiPhone, dette programmet kan brukes både på Mac og Windows. Når du har lastet ned dette programmet så installerer du det, som Mac-bruker så er dette den vanlige enkle prosessen – dra programmets ikon til ‘Programmer’-mappen din.

Når du har installert ZiPhone så kjører du det og derfra er det ganske intuitivt:
2008-06-04_0125

  • => Skal du kun jailbreake din iPhone eller iPod så trykker du ‘Jailbreak’
  • => Er din iPhone eller iPod helt ny og du har fortsatt ikke aktivert den så trykker du ‘Jailbreak & Activate»
  • => Hvis du også skal låse opp din iPhone etter å ha kjøpt en fra utlandet så trykker du på det øverste alternativet ‘Unlock, Jailbreak & Activate’

Når du har gjort ditt valg og trykt den knappen som passer ditt behov så vil resten utføres automatisk, iPod’en eller din iPhone vil nå restartes noen ganger og du vil blant annet se en del tekst som ruller over skjermen – ikke bli bekymret da dette betyr at alt går som det skal. Og dermed har du gjort det som skal til for å Jailbreake/låse opp/aktivere din iPhone eller iPod.

Applikasjoner som er av det bedre slaget:

Som jeg skrev i begynnelsen av denne artikkelen så er det ifølge rykter og bekreftede nyheter fra Apple-hovedkvarteret ikke lenge til Apple slipper sin SDK for iPhone/iPod, og vi kan endelig kjøpe etterlengtede applikasjoner og spill i Apple Store. Men det er fortsatt veldig uklart hvilke begrensninger dette vil ha og hvor stort tilbudet vil bli, dessuten så er vi mennesker kjente for at vi like ting best når de er gratis. Og gratis er de fleste programmer man kan få fatt i etter en jailbreak.

Jeg vil nå gå igjennom noen programmer jeg selv har som favoritt, de fleste av disse har jeg funnet i en artikkel skrevet i LifeHacker, men det er også et par jeg selv har funnet når jeg har sittet å lekt meg med iPod’en min.

For å installere de programmene jeg ramser opp så trykker du på det ikonet som heter ‘Installer’ på din iPod’s/iPhone’s skrivebord. Trykk ‘Install‘-knappen helt nederst i skjermbildet. Nå trykker du der det står ‘All Packages‘ og skriver inn navnet på programmet du vil søke etter i søkefeltet.

1. WebSearch

websearch-thumb.png

Kanskje den mest tidsparende iPhone/iPod applikasjonen man kan få tak i, programmet lager søkesnarveier som er raske og enkle å bruke for hvilke som helst nettsider. WebSearch er en pakke med massevis av populære søk som er bakt inn, dette fra søkemotorer som Google, IMDb, Wikipedia, og Amazon, men du kan også legge til dine egne tilpassede søk (som feks et Teknonytt-søk) relativt lett. WebSearch halverer tiden du bruker på å søking med din mobile enhet.

2. iSlsk

islsk-thumb.png

Dette er et Soulseek peer-to-peer program som kan laste ned MP3-filer fra Soulseek-nettverket og importere musikk direkte til iPod-applikasjonen. Som du kan se i videoen under teksten her så kan man finne og laste ned sanger lett som en lek. Men som med alle gode ting så er det en hake ved dette: Slik det er nå så vil alle sangene du legger til i din iPod ved hjelp iSlsk bli fjernet neste gang du synkroniserer enheten med iTunes-musikkbiblioteket. Men allikevel, det er et flott program for å laste ned og lytte til en sang når du er borte fra datamaskinen din, ihvertfall hvis du har et høyhastighets WiFi-nett tilgjengelig der du er.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9HHdMTwDSZc[/youtube]

3. MobileScrobbler

mobile-scrobbler-thumb.png

Dette programmet integrerer ditt iPod’s musikk-bibliotek med musikk-anbefalings programmet Last.fm slik at hver gang du spiller en sang på din spiller så vil dette automatisk bli sent over til Last.fm. Men dette er ikke alt, du kan også streame hvilken som helst Last.fm-musikk direkte til din iPod=iPhone med MobilScrobbler-spilleren. Er du en stor fan av Last.fm og bruker dette programmet jevnlig på din datamaskin, ja da er dette programmet noe for deg.

4. Twinkle

Hvis du er en Twitter-fan så er dette midt i blinken for deg, man kan sende og lese twitter-beskjeder med det og blant annet lokalisere deg selv. Programmet er flott å se på og er utvilsomt en god ressurs for deg som bruker twitter veldig mye.

5.NemusSync

nemussync-thumb.png

NemusSync synkroniserer din iPhone eller iPod’s kalender-applikasjon med din Google Calender konto.

Programmet leverer veldig godt og har flere avanserte, men intuitive alternativ. Man kan legge til mer enn en Gcal konto å synkronisere med, velge hvilken kalender man vil synkronisere med og hvilken du velger å la være. Du kan også sette opp en standard kalender som alle dine iPhone/iPod-lagede hendelser poster til.

6. OrbLive

orblive.png

OrbLive streamer så og si alle typer innhold, inkludert direkte TV, fra din hjemmedatamaskin til din iPhone eller iPod Touch.

Du må selvfølgelig først installere Orb på din datamaskin, og på nåværende tidspunkt så finnes dette kun for Windowsbrukere. Når det er ferdig installert på din Windowsmaskin så installerer du OrbLive på din iPod/iPhone og gi det dine innloggingsinformasjoner. Hvis jeg nå går ut ifra at du har installert OrgLive og fått pekt det til dine musikk og video mapper på din datamaskin, så kan du nå streame hvilket innhold du vil fra disse kildene til din iPhone/iPod ved hjelp av et WiFi-nett eller EDGE hvis du bruker iPhone da. Det som er så fantastisk med dette programmet er at harddisken på din Mp3-spiller ikke lenger er noen begrensning, og hvis du har et tv-kort installert på din pc så kan du streame tv til din spiller også.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EW7Q51Ma22o[/youtube]

7. SIP-VoiP

sip-voip-thumb.png

Dette programmet kan faktisk brukes både på din iPhone og din iPod, det lar deg få lov til å ringe over din WiFi forbindelse, noe som ofte er helt gratis. Les denne artikkelen om du vil se hvordan du kan forandre din iPod Touch til en telefon slik at du kan bruke dette programmet.

8. Sketches

sketches-thumb.png

I dette programmet kan du blant annet gjøre frihånds-tegninger med pensler i forskjellige størrelser, former og med multi-touch egenskaper. Men du kan også tegne på og kommentere bilder fra din iPods/iPhone’s kamera, men også fra ditt kamera eller fotobibliotek på datamaskinen. Når du er ferdig med mesterverket ditt, kan du sende det, eksportere det til et fotoalbum, eller dele det med Twitter. En ting til,  hvis du bestemmer deg for å fjerne alt fra arbeidsområdet, så er det bare å riste telefonen, smart ikke sant?

9. Touchpad Pro

touchpad-thumb.png

Dette er helt klart en av mine favoritter, Touchpad Pro lar deg forandre din iPhone/iPod til en multi-touch-mus – helt likt touch-paden til en bærbar datamaskin. Man drar en finger over iPod-skjermen for å bevege musepekeren og man dobbel-tapper på touch-skjermen for å dobbelklikke. For å scrolle holder man to fingrer på touch-skjermen og drar dem opp eller ned, og når det gjelder høyreklikking så tapper man bare to fingre på touchen. Programmet kommer i både en betalversjon og en gratisversjon, i betalversjonen så får man med noen ekstra funksjoner som blant annet at man ser hva som foregår på datamaskinens skjerm i touch-skjermen til iPod/iPhonen.

Etter at man har installert dette programmet så kan det med det samme virke som om man aldri får til å stille det inn slik det skal være, men hvis du navigerer til denne nettsiden så får du det veldig godt forklart – det er ikke så veldig vanskelig.

Her er en liten demonstrasjonsvideo:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mWnbFZ-N-gU[/youtube]

10. TuneWiki

tunewiki-thumb.png

Dette er det siste programmet på denne listen, TuneWiki lar deg forandre din iPod/iPhone til den ultimate karaoke-maskinen, eller hvis du ikke liker karaoke så kan du bruke det som den ultimate sangtekst henteren. Bare kjør programmet og spill din musikk gjennom et grensesnitt som er veldig likt det orginale grensesnittet som kommer med din iPod/iPhone. TuneWiki bruker sangens metadata til å autmatisk gjennkjenne og laste ned lyrikken fra nettet. Men det er også en annen kul funksjon som kommer med dette programmet, det synker teksten og lyrikken slik at du kan synge med hvis du vil, akkurat som et skikkelig karaoke-program.

Lykke til med Jailbreaken og programmene! Hvis du har noen favoritter jeg ikke har nevnt her så kom med det i kommentarfeltet – Jeg ønsker meg flere gode tips om dette!

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...