JDarkRoom: Hvordan skrive uforstyrret

Blir du lett forstyrret når du setter deg foran tastaturet for å skrive? Da kan kanskje JDarkRoom være et lyspunkt?

For svært mange oppleves informasjonsflyten så enorm og påtrengende at det nesten ikke er mulig å finne ro til å konsentrere seg om en liten mail engang. Er det ikke mailboksen som fylles, så er det en kollega som ønsker å nå deg på messenger, eller Twitter-klienten din som skifter farge for å vise at noen av dine følgesvenner har tvitret igjen.

Alt dette kan være bra. Men alt til sin tid. Og ofte fører dette til frustrasjon, man føler ikke at man får gjort det man skal og man får i alle fall ikke tid til å sette seg ned å skrive, uten å bli forstyrret – det er her JDarkRoom kan hjelpe.

Stikkord: Enkelhet

Enkelhet er det ordet som best beskriver JDarkRoom. Ferdig installert på Mac-en, pc-en eller Linux-maskinen din kan du skrive uten å bli forstyrret. Tekstbehandleren JDarkRoom fyller nemlig hele skjermen din, slik at alt bråket som vanligvis forstyrrer når du skriver, i for eksempel Open Office eller TextWrangler, blir borte. Joda, du kan maksimere vinduene i en hvilken som helst tekstbehandler, men JDarkRoom gjør det automatisk.

JDarkRoom behøver ikke å være så mørk som navnet tilsier, her er applikasjonen i et blått fargetema (Foto: Leif-Ole Arntzen).
JDarkRoom behøver ikke å være så mørk som navnet tilsier, her er applikasjonen i et blått fargetema (Foto: Leif-Ole Arntzen).

Til å begynne med er det litt uvant. Du kommer sikkert til å lete litt etter veien ut av det mørke rommet du har satt deg i. Men hold nede cmd mens du trykker bokstaven h, så blir JDarkRoom lagt i bakgrunnen og alt ser ut som det alltid har gjort på maskinen din.

Alle programmene du måtte ha åpen før du starter JDarkRoom ligger altså der, i bakgrunnen, og ved enkle tastekombinasjoner kan du hente de frem.

Ikke bare et mørkt rom

Å kalle JDarkRoom for et mørkt rom er ikke helt korrekt. Du har muligheten til å endre både bakgrunnsfarge, tekstfarge, farge på kursor, og ikke minst font og fontstørrelse.

Vi har ikke testet dette programmet veldig lenge. Likevel har vi rukket å bli glad i det. Når det er sagt, så finnes det selvfølgelig andre programmer som gjør samme jobben. Et som er meget anerkjent, og som har fått mye skryt er WriteRoom. Ulempen med det programmet er at det koster penger. For en som lever av å skrive er det sikkert vel investerte kroner å kjøpe WriteRoom, men for deg som kanskje bare har bloggen som skrivehobby, er JDarkRoom et flott program som hjelper deg å holde konsentrasjonen på det du skal gjøre. Nemlig skrive.

For ordens skyld: Denne artikkelen er skrevet i JDarkRoom, som du finner her: http://www.codealchemists.com/jdarkroom/.

Faktaboks:

Andre lignende programmer som det kan være verdt å sjekke ut:

(Kilder: MacApper og Zenhabits)

Artikkelen er skrevet av Leif-Ole Arntzen, også kjent som @leifole på Twitter.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...