Microsoft Live Messenger — rett og slett utrolig tregt?

Windows, Office, Internet Explorer og sist men ikke minst Live Messenger, har ofte én ting til felles: De er ofte utrolig trege. Men hvordan har dette seg; verdens største produsent av programvare må da kunne lage lette, raske programmer?

Forlenger oppstarten

Du har sikkert revet deg i håret i irritasjon på grunn av en flere minutter lang oppstartsprosess. Dette gjelder spesielt i Vista, og selvsagt, på mindre kraftige datamaskiner. I så fall har du også irritert deg grenseløst over Windows Live Messengers ekstremt trege oppstart. Og har du ikke giddet å slå av Windows Live Today kan du like godt dra på butikken å handle inn varene for neste uke, før du kan sette deg ned å bruke datamaskinen.

Windows Vista har siden lansering fått mye kritikk for skyhøye systemkrav. Operativsystemet er derfor i en særstilling i denne sammenhengen, noe jeg har merket radikalt etter jeg byttet til Vista i sommer.

OpenSource-alternativer

For de som ikke har blitt alt for vant med Microsofts variant, i motsetning til meg, kan bytte til de mange OpenSource-alternativene der ute. Mange av disse er gode alternativer til Live Messenger, men dessverre når ingen helt opp. Og det er synd — for hvem hadde vel ikke byttet bort det trege annonsehelvete kalt «Live Messenger» mot en fullverdig, raskt og annonsefri klone?

En pengemaskin

Du kjenner vel knapt noen, sett bortfra bestemora di, som ikke bruker Live Messenger til daglig? Det har seg nemlig slik at det irriterende programmet er en gigantisk pengemaskin for styrtrike Microsoft. Selv om programmet er gratis er det — som nevnt — proppfullt av annonser. Og hvem vil ikke ha annonsen sin på skjermen til 4 av 5 nordmenn? Om man har ressursene selvsagt.

I denne kommentaren er det ikke brukt noen faktiske tall. Og når det gjelder den ekstra oppstartstiden, varierer dette selvsagt fra datamaskin til datamaskin.

Diskutér gjerne saken i kommentarfeltet nedenfor. Enten du er enig eller uenig.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...