Mygazines.com: Les dine favoritt-magasiner helt gratis på nett

Er du en geek som elsker teknologi, eller kanskje du bare er glad i magasiner om data og internett? Isåfall så finnes det en nettside som kan hjelpe deg med å lese dine favoritt-magasiner helt gratis – Mygazines.com.

mygazines.png

På denne nettsiden så kan man laste opp magasiner selv, eller lese magasiner som andre har lastet opp – altså en delingsplattform for magasiner. Tanken bak nettstedet er at man skal kunne dele magasiner på samme måte som man gjør med venner hjemme eller på jobben/skolen, og dette gjør de på en meget brukervennlig og smakelig måte.

Men så er vi kommet til det store spørsmålet når en slik nettside dukker opp – er dette lovlig, eller er det for godt til å være sant? Det er selvfølgelig for godt til å være sant, så hvis du ønsker å være helt sikker på at du forholder deg riktig til lover om opphav og rettigheter så bør du nok holde deg unna denne nettsiden. Men for dere som ønsker å ta dette i nettstedet i bruk allikevel, ihvertfall fram til det blir fjernet fra nettet, så har jeg en god nyhet – Det vil bli vanskelig å fjerne dette nettstedet fra nettet fordi det i følge CNET er registrert i Anguilla (ligger i Karibien), og er hostet i sverige av PRQ. PRQ er forøvrig eid av det samme mannskapet som ellers driver «The Pirate Bay». Det kan se mørkt ut for de som ønsker å fjerne det isåfall, og det kan virke som om denne nettsiden vil være der en stund til.

Her er noen av magasinene som kan være av interesse for leserne til Teknonytt og Betamagasinet:

  • Webdesign
  • InGame Magazine
  • CPU (Computer Power User) – Anbefales!
  • PC For Alla
  • 3D Creative Issue
  • Game Informer
  • MacFormat
  • Mye mer…

Men man finner også magasiner som ikke er direkte relatert til data og internett her, blant annet IKEA-katalogen, og diverse magasiner for voksne menn. En annen ting som er verdt å nevne er at man også kan finne diverse guider (tutorials) som er lagt ut på Mygazines, og her er det ingen tvil om at dette er lovlig.

For å få tilgang til disse magasinene så må man regsitrere en konto på nettsiden, men dette er ikke noe problem og tar kort tid. Hvis man er bekymret for å bli spammet av en slik side så kan alltids bruke midlertidige epost-tjenester som Mailinator.com og diverse andre slike tjenester.

Vi oppfordrer ingen til å laste ned, laste opp eller å lese magasiner på denne nettsiden, men vi informerer om dens eksistens – så får det være opp til hver enkelt hva man gjør med det. Er det feil av oss å informere om en slik tjeneste, eller er det på sin plass i en teknologi-blogg? Vi setter pris på svar i kommentarfeltet, og en debatt om dette er heller ikke noe vi takker nei takk til.


Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...