Med HTC Hero ble nok en Android-telefon født

HTC ser ut til å slippe nye Android-håndsett på rullende bånd. Denne gangen er det riktignok snakk om et svært interessant tillegg i Android-rekken – «Hero» virker nemlig lovende, til tross for et noe klumpete design.

Når den første Google Android-baserte HTC-telefonen ble sluppet i fjor, var det knyttet stor spenning til hvorvidt telefonen var en mulig iPhone-konkurrent. Det gikk likevel ikke lang tid før svaret – et rungende nei – ble servert. Telefonen var for stor, for klumpete, for stygg og operativsystemet var ikke fullt utviklet ennå.

Make It Mine: HTC Hero avviker fra sine Android-brødre med et helt nytt menysystem. "Sense" minner veldig om menysystemet på HTCs Windows Mobile-telefoner, og gir telefonen et HTC-touch. (Foto: HTC)
Make It Mine: HTC Hero avviker fra sine Android-brødre med et helt nytt menysystem. "Sense" minner veldig om menysystemet på HTCs Windows Mobile-telefoner, og gir telefonen et HTC-touch. (Foto: HTC)

Nå, én Android mobil senere, slipper HTC et tredje Google Android-basert håndsett, «Hero». Telefonen virker lovende, og de nettmediene som har fått fatt i «helten» har uttrykt seg positivt.

Pent både inn- og utvendig

La det være sagt først som sist: HTC Hero ser virkelig flott ut. Telefonen er klumpete, men det kan like gjerne gi den karakter. I motsetning til forgjengeren HTC Magic – som fikk skryt for et mer avrundet design – har HTC nå gått tilbake og sett på fjorårets Android-telefon, G1. Dens klumpete design, som ble slaktet i media, har blitt kraftig forbedret, og HTC leverer her et tilsynelatende svært lekkert håndsett.

HTC Hero i svart finish. (Foto: HTC)
HTC Hero i svart finish. (Foto: HTC)
Ulike scenarier i HTC Heros nye "Sense"-menysystem. (Foto: HTC)
Ulike scenarier i HTC Heros nye "Sense"-menysystem. (Foto: HTC)

HTCs Hero kommer med et helt nytt, utrolig flott menysystem fra HTC, kalt «Sense». Det minner veldig om HTCs Windows Mobile-menyer, og er uavhengig av selve Android-plattformen.

Teflonbeskyttelse, oljeresistanse og kompass

Nykommeren fra HTC kan også skilte med teflonbeskyttelse, som angivelig holder telefonen pen lenger. Dette gjelder kun den hvite versjonen. Videre har skjermen samme teknologi som iPhone 3G S, nemlig oljeresistanse. På den måten blir ikke multitouch-skjermen like fettete som på andre telefoner.

Også et kompass har funnet veien inn i HTC Hero, akkurat som i iPhone 3G S. Dette tydeliggjør bare hvor interesserte den taiwanske mobilprodusenten er i å hente markedsandeler fra Apples iPhone.

Mer informasjon finnes på telefonens nettsider, htc.com.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...