Microsoft avslører Windows 7 i en tidlig utvikler-utgave

Idag har alle de vanlige dødelige i verden fått et skikkelig innblikk i Windows 7, for det ble idag presentert for utviklere i en konferanse holdt av Microsoft.

Kun for utviklere

Microsoft vil idag introdusere Windows 7 på sin konferanse for proffesjonelle utviklere. Selskapet vil også gjøre en tidlig versjon av Windows 7 tilgjengelig for utviklere, noe som helt sikkert blir gjort med Windows Vista i bakhodet, kompatiblitet var som kjent et stort problem under den forrige store lanseringen av et operativsystem fra den kanten, og dette kan et tett og tidlig samarbeid med utviklerne gjøre noe med denne gangen. Men selv om utviklerne snart får «leke» seg med Windows 7, så er det tvilsomt at vi vanlige brukere får denne sjansen på en stund.

Grensesnitt ganske likt, men under panseret…

Ikke uventet så ser Windows 7 og Windows Vista veldig likt ut så langt, men det er ikke sikkert at dette er noen bakdel – ikke så lenge det blir gjort noe med det ytelsen og kompatibliteten, som helt klart har ligget øverst på klagelisten til brukere verden rundt etter lanseringen av Vista. Det har blant annet vært vanskelig, eller umulig å kjøre Vista på eldre, maskiner, og spesielt maskiner med mindre ytelse og kapasitet i form av prosessorkraft og minne. Men som Betamagasinet allerede har skrevet om så tyder mye på at Windows 7 vil være kjørbart på Netbook-modeller som Asus EEE blant annet. Slik det ser ut nå så vil mye av design-elementene fra Vista bli beholdt i Windows 7, mens det tweakes på mye av det som ligger «under panseret».

Ny oppgavelinje

Som du kan se fra bildene ovenfor så har Windows 7 også fått en ny oppgavelinje som kombinerer funksjoner som i dag er delt mellom oppgavelinjen, og hurtigstart-menyen. Du får ikke tekstbeskrivelser av elementer på oppgavelinjen lenger, men du klikker på et element for å få opp en liste over handlinger du kan utføre med det programmet. Kontrollen av vinduene er også blitt mye bedre, du kan maksimere alle vinduer ved å flytte dem til toppen av skjermen.

Multitasking

Multitasking er tydeligvis også blitt tatt på alvor av Microsoft denne gangen – hvis man for eksempel har flere vinduer åpen samtidig, men du ønsker å lese noe i et av dem uten å må skifte vindu, så trenger du bare å scrolle musen over ikonet i oppgavelinjen for å få en forhåndsvisning av vinduet. Dette vil forandre de vinduene som blokkerer sikten din til å bli gjennomsiktige, en funksjon som helt sikkert vil komme mange til nytte. Tenk deg hva dette kan gjøre for deg hvis du kun ønsker å lese noe hurtig, eller ta en snar titt på klokken eller en annen gadget som ligger på skrivebordet, og det uten å må minimere vinduet du arbeider i. Og som jeg allerede har avslørt i den forrige setningen så er det lagt opp til at gadgetene vil flyte på skrivebordet i Windows 7, og selv om dette også var mulig i Vista så er dette en funskjon som er mye bedre integrert i Windows 7.

Det skal også legges til rette for multi-touch og bedre utnyttelse av ressurser i Windows 7.

Hvis du ønsker å lese mer om dette, eller se bøttevis med bilder av Windows 7, så anbefaler jeg deg å besøke disse nettsidene:


Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...