Microsoft vil slå Google på søk ved å overvåke vanene dine

Som alle andre søkemotorer analyserer selvsagt også Microsoft søkene dine. Men enda ikke i så stor grad som selskapet planlegger i fremtiden. Istedenfor kun å registrere det første søket, vil Microsoft analysere hele sekvenser av søk — og dette koblet opp mot nettstedene du besøker. På denne måten skal de slå Google, som for øyeblikket har den utvilsomt beste søketeknologien.

Mønstre

livesearch.jpgDet å forstå mønstre er en viktig del av søkemotorutviklingen til Yahoo, Google, Microsoft osv. Brukernes søkemønstre avslører rett og slett hvilke sider folk vil besøke — og hvilke de ikke vil besøke. Derfor er et av Microsofts mål å kunne forstå mønstrene bedre ved å registrere og analysere hele søkesekvenser.

CNET skriver at mange bruker søkemotorer som et mellomledd direkte til andre nettsteder. De søker etter navnet på nettstedet, finner det — og avslutter søkesekvensen. Likevel, for enkelte har bruk av søkemotorer blitt en lengre og mer sofistikert prosess — og det er nettopp dette Microsoft vil ta nøyere for seg.

Halvparten av aktiviteten på Microsofts søkemotorer er sekvenser på over en halvtime. Disse brukerne leter etter ulike nettsider og bruker tid på å finne fram til rett sted. Denne gruppen er viktig for Microsoft, både ettersom det gir mønstre — som igjen kan tolkes — og fordi det gir en dypere analyse av hver bruker.

CPA

I tillegg til dypere analyser av brukerne vil det innføres nye betalingsmåter for annonsering. I stedet for CPC (Cost Per Click) — som vil forbli — skal CPA (Cost Per Action) bli en del av annonsørenes muligheter. Sistnevnte alternativ vil kun koste deg penger hvis klikket fører til en handling på ditt nettsted, som for eksempel et salg eller en registrering.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...