Mixx gir alle muligheten til enkelt å lage sin egen Digg-klone

2008-06-27_0059

Mixx.com, en internasjonal Digg-klone, har akkurat gitt oss brukere en meget interessant mulighet, det er nå mulig å lage sine egne community. Disse communitiene er i virkeligheten nesten fullverdige Digg-kloner som man kan velge å enten flette inn i det store Mixx-communitiet eller drive det helt for seg selv med community-medlemmenes stemmer som tellende – og bare de.

I denne sammenheng finnes det nå et norsk blogg-community, Norske Blogger, som man bør ta en titt på, spesielt hvis du er lei av Kudos og måten det drives på. I Norske Blogger kan man promotere seg selv så mye man vil, men juksing er ikke like lett som i Kudos. Jeg vil anbefale alle å ta en titt på både den nye community-delen av Mixx og det norske communitiet Norske Blogger.

Når man registrerer et eget community så får man velge design, det er ikke stort å velge i, men det er greit nok. Det neste man har kontroll over er kategorier og underkategorier, der kan man velge fire hovedkategorier og fire underkategorier på hver av dem igjen. Du kan selv velge om du vil la dette communitiet være åpent eller om man trenger invitasjon for å være med i det. Eneste bakdel er at dette er en webapplikasjon og ikke noe man laster ned og legger på sin egen server med sitt eget domene, man må bruke Mixx.com-domenet med et underdomene som har samme navn som ditt community. Det siste man kan tilpasse er om man ønsker å flette inn adsense-reklamer med sin egen konto selvsagt, og det er slett ikke dumt – de fleste slike verktøy gir ikke brukerne muligheten til dette.

Dette er ganske enkelt genialt, og en av grunnene til at jeg synes dette er at man kan lage all verdens nisje-digg-kloner nå, tenk deg mulighetene. Det eneste som kan slå dette er når Reddit blir open source og man kan bruke deres webapplikasjon på sin egen server, med sitt eget domene.

Du finner Mixx her, og Norske Blogger her.

Relaterte artikler

Hvordan endrer teknologien poker

I løpet av det siste tiåret har fremskritt innen...

Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det...

Hva er Microsoft 365?

Microsoft har etablert seg til å bli ett av...

Alt du trenger å vite om solceller

Når lys skinner på en fotovoltaisk (PV) celle, kanskje...

Hva er dataspill?

De aller fleste av oss har et forhold til...