Poker på datamaskinen – Mac og Windows

Poker er i vinden for tiden, og det har det faktisk vært en stund også. Og nettopp derfor har vi tenkt å anbefale to pokerspill for datamaskiner idag – ett for Mac og ett for Windows. Begge spillene gir deg muligheten til å spille med både lekepenger og ekte penger.

Poker er et kortspill med lange og stolte tradisjoner, men er det mulig for et kortspill å leve over den moderne datatiden vi nå lever i? Ja, det er fullt mulig, og det gjør det også – i beste velgående.

Spill poker med lekepenger

For det finnes utallige poker-nettsider og en del dataprogrammer som lar deg spille og utfordre både kjente og ukjente fra alle verdenshjørner. Og det som er så fint med enkelte av disse programmene (eller spillene), er at man kan spille med såkalte lekepenger – noe som betyr at man kan ha det gøy, og/eller lære seg spillet uten å miste kone, barn og hjem på grunn av tomme bankkontoer.

To programmer som utmerker seg

Som jeg allerede har nevnt så finnes det veldig mange slike programmer som lar deg få spille poker over nettet, men jeg har idag tenkt å anbefale to forskjellige pokerprogrammer – et som er kompatibelt med Mac og et som er kompatibelt med Windows.

Begge programmene gir deg muligheten til å spille med lekepenger og ekte penger, noe som gjør at man først kan øve, for så å være med i turneringer hvor man spiller om både store og små penger. Vi i Teknonytt anbefaler derimot på ingen måte å spille om ekte penger med mindre man virkelig vet hva man driver med, og virkelig har råd til å tape pengene som det spilles om.

Poker i Windows – PKR

pkr

PKR er for meg uten tvil det beste pokerprogrammet, uavhengig av plattform. Dessverre for oss som bruker en Mac som den primære datamaskinen, så er finnes ikke dette programmet på vår plattform.

PKR gir spillerne en opplevelse som ligger så nært opp i mot den virkelige opplevelsen av å spille poker som det idag er mulig å komme for et spill/program. Man kan selv «bygge» sin egen avatar, og utsmykke den med klær og tilbehør etterhvert som man tjener såkalte PKR-poeng – dette er poeng som man kan tjene ved å spille om ekte penger, og er dessverre ikke tilgjengelig for de som kun spiller for å ha det gøy.

Men selv om PKR tydelig er laget primært for de som ønsker å spille om penger, så er det et genialt program for oss som kun ønsker å leke oss eller lære oss poker skikkelig.

Man kan også bruke kroppspråk når man spiller poker i PKR, et kroppspråk man kan velge seg når man utvikler spilleren sin før man deltar i den første runden med poker. Man kan selvfølgelig også chatte mens man spiller på et bord.

Spillet inneholder massevis av turneringer som man kan gjøre seg fortjent til, eller rett og slett betale for.

Følgende pokerspill er tilgjengelig i PKR:

  • Texas Hold ’em og Omaha
  • Limit, Pot Limit og No Limit-varianter
  • Turbo Sit & Go’s to big MTTs
  • Short-handed and full-handed ring-spill i et stort utvalg av nivåer

Les mer på Poker-Nyheter.com

Poker på Mac – Full Tilt Poker

full-tilt-poker

Dette spillet (kaller det for spill og ikke program fra nå av) fungerer for både brukere av Windows og Mac OS X, men jeg anbefaler alle som bruker Windows å installere PKR istedet. Dette betyr ikke at Full Tilt Poker er udugelig, men det betyr at PKR er bedre per idag (mener jeg).

I dette spillet er det tydeligvis ikke lagt like mye vekt på avatarer som PKR, man har et relativt dårlig utvalg uten særlig mulighet til å tilpasse dem slik som man kan gjøre i PKR.

Men når det gjelder turneringer, type pokerspill, og muligheten til å spille om lekepenger så er dette spillet fullt på høyde med PKR for Windows.

Også her kan man chatte med andre spillere som sitter rundt samme bord som deg.

Jeg er ingen stor pokerspiller, og jeg ikke nok kunnskaper om spillet i seg selv, men jeg har såpass med kunnskaper at jeg kan ha det moro med disse spillene. Og basert på mine erfaringer med disse to, og flere andre lignende programmer/spill, så er det disse to jeg med handen på hjertet kan anbefale.

Har du andre erfaringer, og kanskje andre programmer å anbefale oss som kun ønsker å spille om lekepenger? Kommentarfeltet venter på akkurat din kommentar.

Her finner du Full Tilt Poker

Populære online poker-steder som er oppført og gjennomgått, hvor de største pokerrommene tilbyr en spesiell bonus, inkludert et spesialtilbud for Lucky Ace poker som kun gjelder for norske spillere.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...