Rediger og lag Photoshop-filer gratis uten Photoshop [Windows]

Photoshop er dyrt, ingen tvil om det, men det er ofte man trenger Photoshop til relativt små oppgaver som for eksempel å redigere .psd-filer (Photoshop-filer). Hva gjør man hvis man ikke har lyst til å spandere den stive prisen som det faktisk er på dette programmet bare for å utføre en enkel oppgave? Kanskje har man Photoshop installert på en annen PC, men ikke på den laptopen man besitter akkurat da. Her er løsningen.

Jeg går rett på sak, så det bare å hente en Cola, sette seg godt tilbake og følg med.

1. Last ned og installer Paint.net, dette er et gratis fotoredigerings-program, men det støtter ikke Photoshop-filer. Ikke ennå ihvertfall. Du finner Paint.net her.

2. Det neste vi må gjøre er å laste ned en plugin for Paint.net som gjør at man kan bruke .psd-filer i programmet. Dette finner du på denne siden, bla litt nedover på siden og last ned filen som heter photoshop.zip.

3. Pakk ut innholdet i filen og du vil finne en fil som heter Photoshop.dll – Kopier denne (marker -> Ctrl-C).

4. Gå til følgende mappe på harddisken din (den harddisken som du har programfiler-mappen på): C:\Programfiler\Paint.net\File Types\ og lim inn filen du kopierte isted.

Du vil nå kunne åpne Photoshop-filer og redigere dem, alle layers er støttet. Og selv om dette ikke på langt nær er noen fullverdig erstatter for Photoshop, så holder det i massevis til bruk på din sekundære PC:

PS! Under min research før jeg skulle skrive denne guiden så oppdaget jeg at Jon Stødle, Teknonytt’s skribent, har laget en engelskspråklig videoguide om dette før – for å se denne så klikker du her. Godt jobbet nok engang Jon!

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...