Slik er Wimp, den norske Spotify-utfordreren

Wimp_Forside
Wimp: Den norske Spotify-utfordreren imponerer med et flott og oversiktlig grensesnitt. (Foto: Teknonytt)

Wimp, Aspiros svar på svenskenes Spotify, åpnet i går opp litt mer. Det kreves fremdeles en beta-invitasjon for å teste det ut, men det har nå blitt lettere å få tak i dem. Vi har testet Wimp, og må si oss imponerte. Det ser flott ut, er oversiktlig og innholder et par flotte detaljer vi virkelig liker.

Wimp er en streamingtjeneste og digital jukeboks som gir deg tilgang til enorme mengder musikk – alt fra punk og metal til soul og jazz – alt fra gamle klassikere til siste nytt. Det eneste du trenger å gjøre for å kunne spille av så mange låter du vil fra hele vårt musikkbibliotek, er å installere Wimp. Du trenger ikke tenke på hverken nedlasting eller lagring.

– Aspiro Music

Adobe Air applikasjon

Wimp er bygget på Adobe Air, og kjører både på Mac, Windows og Linux. Støtte for de tre hovedplattformene liker vi, og tror at det bare vil hjelpe de å vokse i brukermasse. Og til tross for at det «bare» er en Air-applikasjon kjører det meget fint.

Deling av spillelister

En av faktorene  som er utrolig flott med Wimp er inndelingen av spillelister. Man får en link på samme måte som i Spotify, men nettsiden man får opp inneholder en liste over alle sangene. Og som om ikke det var nok, så er det også mulig å høre 30 sekunder av hver sang rett fra nettsiden.

Wimp_Spilleliste
Muligheten til å forhåndslytte på Wimp-spillelister direkte i nettleseren er en kjekk funksjon. (Foto: Teknonytt.com)

Søkeboksen hjelper deg

Noe av det som var flott med søkeboksen var at når du begynte å skrive kom den opp med forslag nedover. Dette kjenner nok mange igjen fra blant annet Google og lignende tjenester, men Spotify for eksempel har ikke dette.

Integrering med andre webtjenester

En annen av tingene vi likte med Wimp, er hvordan informasjonen om artister blir vist. De henter informasjon fra andre tjenester, og har også linker til artistens hjemmeside, artistinformasjon fra Last.fm og også en egen link til videoer med artisten fra YouTube.

Wimp_Integrering
Skjermdump av Wimp i bruk. (Foto: Teknonytt.com)

Kjøp av musikk

Det er også mulig å kjøpe og laste ned musikk rett fra Wimp slik at du høre den på din mobiltelefon, mp3-spiller osv. Dette er noe vi gleder oss til å prøve!

Hvis du i tillegg ønsker å ta med deg musikk på din MP3-spiller eller mobiltelefon kan du enkelt kjøpe musikk som MP3 filer for nedlasting direkte fra Wimp. Kjøp av MP3 blir tilgjengelig etter at du har brukt tjenesten en uke.

– Aspiro Music

Hurtigtaster fungerer ikke

Jeg har testet Wimp på min MacBook. Der har jeg både via Spotify og iTunes blitt vant til å bytte/pause/starte sanger via F-taster øverst på tastaturet. Dette har Wimp ikke støtte for ennå, og jeg må inn i programmet hver gang for å bytte gjøre dette. Jeg ser for meg at det kan bli ett irriterelsesmoment etter en stund,  men håper at det vil komme støtte for dette i en nyere beta-versjon av Wimp.

Wimp, absolutt verdt en titt!

Så, førsteinntrykket av Wimp var veldig bra, og det er absolutt mulig at dette kan blir en verdig erstatter for Spotify. Men når det er sagt, avinstallerer jeg ikke Spotify helt ennå. Utviklingen videre av Wimp kommer til å bli spennende, og det skal blir gøy å se hvilke lure finesser de legger til i den kommende tiden.

Vi har dessverre ingen invitasjoner å dele ut til Wimp!

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...