Home Poster Wine-utviklere lar deg bruke Google Chrome på Mac OS og Linux

Wine-utviklere lar deg bruke Google Chrome på Mac OS og Linux

0

At Chrome kun er tilgjengelig på Windows er et faktum — i hvert fall fra Googles nettsider. Selskapet har lovet å lansere nettleseren til alle plattformer så fort som mulig, men Codeweavers — utviklerne bak «emulatoren» Wine — var dem i forkjøpet.

Den såkalte «porten», kalt «Crossover Chromium», er laget ved hjelp av Chromes åpne kildekode.

Last ned Crossover Chromium nå!

Men hva er egentlig Crossover Chromium? Faktisk er det en fullverdig Google Chrome for andre plattformer enn Windows. Enkelt og greit. Utviklerne sier det kun er et «bevis på at det er mulig», men i mine øyne er det et bevis på hvor slappe Google er.

Crossover Chromium støtter ikke live-update. Med andre ord vil du måtte vente til Codeweavers lanserer en ny utgave av nettleseren, noe de neppe vil. Google vil trolig være i forkjøpet en slik oppdatering, og dermed er det poengløst. Til gjengjeld har du noe å bruke i mellomtiden.

Oppdatering, 17. sept 2008, 16:14:

Våre lesere er oppdaterte og var raskt ute med å fraråde Crossover Chromium på det sterkeste. Dette på grunn av følgende:

  • Nettleseren er langt fra stabil, faktisk kan nettleseren krasje ved å skrive inn «nytimes» (hevder Webware) i adressevinduet
  • Et halvt sekunds etterheng når man skriver
  • Må bruke Windows-shortcuts

(Via Codeweavers, Webware)