Mini-omtale: Super Monkey Ball

super-monkey-ball_bilde-2.png

Spillet Super Monkey Ball ble lansert samtidig med AppStore for iPhone og iPod Touch. Det har fått utrolig mye medieomtale, og en av årsakene er at de var en av få som fikk vise det frem under SDK-lanseringen. Produseringen av spillet står Sega bak, og alt styres ved å snu på skjermen.

I AppStore under spillkatagorien ligger det på 5. plass på mest kjøpte spill. Prisen ligger på 10 dollar, som med dagens kurs blir 52 norske kroner. Ganske så nære prisen for spill til «vanlige» mobiltelefoner.

Spillet går veldig enkelt ut på å styre en av de fire karakterene (en ape i en boble) rundt om i banene, ikke falle ned og samle mest mulig bananer. Bananer gir poeng og for hver tiende får du et ekstra liv. Spillet er veldig stort i antall brett og bananer. Det er 5 forskjellige landskap, og hvert landskap kan spilles på lett og vanskelig. De tre første landskapene har 22 baner hver, der den 11. og 22. er bonusbaner eller «Hidden stages» som de er kalt på spillet. For å låse opp de må du på de 10 banene før få tak i alle bananene på banen på første forsøk uten å dø. Hvilke bananer du har klart vil du kunne se på scores ved at de har en krone på seg. Kronen kommer også opp når du starter på en ny bane, et lite kroneikon nederst til høyre. Slik vet man lett hvilket brett man har klart før, eller ikke.

Vår konklusjon av spillet er at det er veldig lettlært. Det tar ikke mange forsøkene før du får kontroll på apen og den begynner å gå i riktig retning. Banene byr på nye utfordringer hele tiden, og vanskelighetsgraden øker jevnt hele veien. Det er nok av baner å spille, så varigheten på spillet er maange timer. Eneste negative vi har å si er hvis man skulle komme ani «Hjem» knappen settes ikke spillet i pause til neste gang, det restartes neste gang du startet. Så spill alltid ferdig og hold deg unna Hjem-knappen.

Er det et spill du skal kjøpe fra AppStore så anbefaler vi sterkt Super Monkey Ball!

Relaterte artikler

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...

Allente

Allente har gått hen og blitt en av de...

BookBeat

Denne strømmetjenesten for lydbøker og e-bøker gir deg tilgang...

Slik oppgraderer du sikkerheten på Discord

Det er bare morsommere å konkurrere med vennene dine...

Prøv Viaplay 1 uke gratis

I disse dager er det ingen mangel på strømmetjenester...