Utvidelse gir full kontroll over nedlastede filer i Firefox

Hvis du ønsker bedre kontroll over filer som lastes ned i Firefox, så er denne artikkelen og verktøyet vi skal skrive om noe for deg.

asf

Automatic Save Folder er en utvidelse til Firefox som lar brukeren lage regler for nedlastinger som gjøres i nettleseren, disse reglene blir gjort på basis av filnavn og domenet man laster ned ifra. Utvidelsen bruker såkalte «regular expressions» til å lage reglene man ønsker å benytte (et «regular expressions»-uttrykk kan for eksempel se slik ut *.exe – her fortelles det at alle kjørbare .exe-filer skal brukes).

Det står mer om dette på utvidelsens side i Mozilla-biblioteket. Men ønsker du å lære mer om «regular expressions», så finnes det en veldig god guide på engelsk på denne nettsiden. Hvis man bruker disse uttrykkene godt så er det utallige muligheter når man bruker Automatic Save Folder, man får rett og slett full kontroll over alt som lastes ned i Firefox.

Det finnes selvfølgelig mange gode nedlastings-managere som gjør den samme jobben, men hvis man ønsker å gjøre dette på en mest mulig lettvekter-metode, da er Automatic Save Folder (med sine 80kb) akkurat det man behøver.

Utvidelsen er fortsatt i eksperimental-modus, så man er nødt til å logge inn før man installerer den, og eventuelt registrere seg hvis dette ikke er gjort tidligere.

Automatic Save Folder finner du her.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...