Test: µTorrent for Mac

Idag ble en offisiell beta-versjon av uTorrent endelig sluppet for oss med Mac. Versjonsnummeret er 0,90 og har forbedret seg fra sist beta-versjon. Vi har fått testet ut µTorrent litt i dag, og hvis du leser videre kan du finne ut hva vi mener om beta-versjonen.

Liten og lett

I ekte µTorrent stil er applikasjonen fremdeles liten, og tar bare 3,9 mb på harddisken. Programmet starter lynraskt på vår testmaskin, en MacBook med 2,4 GHz Intel Core 2 Duo prosessor, 2gb ram og med Mac OS X 10.5.5.

Utseende

På bildet over ser du hvordan µTorrent ser ut for Mac, og det ser veldig bra ut. Du får oversiktlig fram alt av informasjon du trenger å vite om filene du laster ned. Muligheten for å velge hvilken informasjon du vil se er selvfølgelig til stede, det er bare å høyreklikke på en av «boksene» som allerede er der, for eksempel «Navn». Her kan du velge å vise hvor mye du har mange mb du har lestet ned/opp, ratio, status, tracker status osv.

Hastighet

µTorrent har i lengre tid blitt omtalt som det raskeste torrent-programmet til Windows. Her i Mac versjonen er ikke hastighetene vi får noe dårligere enn vi har fått med µTorrent på Windows. Derfor kan vi si at µTorrent er raskt her på Mac verjsonen også, men om det skulle være noe forskjeller vet vi ikke.

Funksjonalitet

µTorrent byr også denne gangen på flere funksjoner som er essensielle for et torrent-program. Som bildet viser under blant annet kan du selv bestemme hvilken port som skal benyttes. Denne innstillingen er jo noe de som har åpnet en spesiell port må ha tilgang til å bestemme, og µTorrent forteller deg om porten er åpnet eller lukket. Av andre innstillinger kan vi stille på båndbredde (praktisk hvis andre i huset også bruker internett), og du kan bestemme en bestemt ratio torrenter skal seedes til.

Det µTorrent ikke desverre ikke har muligheten for, er å kunne bestemme tidspunkter hvor programmet kan benytte full båndbredde, litt eller ingenting. Dette har Windows versjonen mulighet for, så kanskje det dukker opp i den ferdige versjonen.

Konklusjon

µTorrent har alltid vært det klare valget for Windows, men på Mac kommer jeg nok til å holde meg til Transmission til tross for at jeg lenge har ventet på µTorrent. Årsakene til dette er fordi µTorrent desverre ser veldig stort ut i forhold til Transmission, og at prosessoren begynner å jobbe når du starter det. Idet jeg avslutter det roer prosessoren og viften seg ned etter kort tid.

Vi håper på at dette bare er noe som vil skje med betaen, og at versjon 1 kommer til å være bedre. Da blir det nok bytte i torrent-program ganske raskt.

µTorrent for Mac kan lastes ned her:

Du kan også lese om µTorrent for Mac på Teknonytt: https://teknonytt.com/?p=3851

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...