Vi viser deg ti grunner til å glemme TVen!

Podcaster er blitt god underholdning, spesielt for oss teknologi-interesserte da det finnes veldig mange show som er beregnet på slike raringer som oss. Noe av det som gjør mangfoldet og står for det unike med podcaster er at enhver med et kamera og en internettforbindelse kan lage sitt eget «tv-show» og publisere det på nettet. Og det finnes mye bra der ute. Derfor tenkte vi i Teknonytt i dag å ta opp tråden etter en lignende artikkel vi skrev for lenge siden, vi skrev da om ti forskjellige podcaster som vi anbefalte våre lesere å ta en titt på. Problemet med den artikkelen er at listen mildt sagt ble dominert av Revision3, og derfor tenkte jeg idag å komme med en annen liste til dere, en liste over show som dere kanskje ikke har hørt om før. Les videre for å se hvilke podcaster som vi mener er de ti beste hvis man utelater de fra den forrige listen og Rev3. Du kommer garantert til å finne noe som er interessant for deg.

Det første jeg tenkte å gjøre er å ramse opp de podcastene vi nevnte sist gang, her er de ti podcastene som absolutt er verdt å se på:

  • Diggnation (Revision3)
  • Tekzilla (Revision3)
  • The Totally Rad Show (Revision3)
  • Systm (Revision3)
  • Geekbrief.tv
  • Chris Pirillo Show
  • Windows Weekly (audio)
  • Pixel Perfect (Revision3)
  • MacWorld Video
  • You Suck at Photoshop

La oss nå starte med listen over ti anbefalte podcaster som ikke er laget av Revision3, og som ikke har blitt nevnt i vår forrige artikkel:

NB! Husk at dette er skrevet i en tilfeldig rekkefølge, den første i listen trenger ikke å være den beste.

Classic Scoble Show

Det er vanskelig å ikke ha hørt navnet Robert Scoble i løpet av det siste året, han er en av de største A-bloggerne internasjonalt og hans ord bruker å veie stort. Personlig er jeg ganske lei av Scoble ditt og Scoble datt, og hvis noen av dere følger han på Friendfeed eller Twitter så skjønner dere helt sikker hvorfor – mannen dominerer disse nettverkene helt totalt.

Men uansett så er det ikke til å komme bort ifra at han har mye fornuftig og interessant å si når det kommer til nerdeverdenen, data og teknologi det kan han.

her er siste episode av Classic Scoble Show:

Du kan finne Classic Scoble Show her, men jeg anbefaler alle som leser dette å bruke Miro som er en open source avspiller og nedlaster som er beregnet til bruk på internett-tv, eller podcaster som vi ofte kaller det da. Det er også mulig å finne mesteparten av showene vi anbefaler her i iTunes også.CommandN

Dette er en av mine nye favoritter, her får vi nyheter og tips i en god blanding, og det beste av alt er at alt handler om data og teknologi.

Det er mye Apple-stoff her, men ikke fortvil om Apple ikke helt er din ting – du finner masse «vanlige» nyheter og tips her også. Her er en episode av CommandN:Klikk (Itavisen, Dingz, DinSide)


Itavisen er noe av det beste som kommer fra Allers-gruppen (synes jeg ihvertfall), dette er en podcast hvor humøret er godt, tipsene mangfoldige, og som gir sine seere lyst til å komme tilbake. Det eneste jeg kan sette fingeren på er at det kan til tider virke litt amatørmessig til å være en gigant som driver det hele, men en podcast er en podcast – og da skal det være litt amtørmessig. Et stort pluss for at Klikk er norsk, noe som er sjelden vare når det gjelder teknologi. Vi ettersøker flere norske podcaster med teknologi og guider som tema, vet du om noen så ta kontakt så raskt som mulig. Vi er også på utkikk etter noen som kan lage en fast podcast for oss her i Teknonytt, og så lenge innholdet og kvaliteten er bra så er dette veldig interessant for oss. For å drive en podcast i vårt navn så må du være med i Teknonytt-teamet, ta isåfall kontakt med oss så kan vi diskutere dette videre. En annen tanke vi har er å drive en aldri så liten podcast-plattform hvor alle kan publisere sin egen podcast for å få en kickstart med seere og fans. Dette er noe jeg vil komme tilbake til senere, men jeg er åpen for tips, tanker rundt det, og diskusjon.


Det er dessverre ikke mulig for meg å lime inn en episode av Klikk i denne artikkelen, men dere kan finne den i Itavisen.no, ved å gå hit.


WebbAlert


Dette er en podcast som ytrer nyheter fra teknologi, data og internett-verdenen, og dette blir gjort i kjent Geekbrief.tv-stil. Men det har ingenting å si så lenge innholdet er godt, noe det ofte er (legg merke til ofte, ikke alltid).

Her er siste episode av WebbAlert:Du kan besøke WebbAlerts hjemmeside her.


NY Times – David Pogue


Om du er glad i både teknologi og humor, og ønsker å kombinere disse tingene så er David Pogue personen du bør følge med på. Til daglig jobber han som spaltist for New York Times, og pga av hans store interesse for teknologi og morsomme humor så har han også en egen video-spalte som er veldig populær.

Dette er en podcast som står mitt hjerte veldig nær, den faller meg i smak ihvertfall – og det tror jeg den vil hos flere av dere også.

Her er siste episode av David Pogue’s videopodcast:Du kan selvfølgelig finne David Pogue i New York Times nettavis, men pga av lasteproblemer på denne siden fra Norge (noe jeg og flere andre har hatt store problemer med til tider) så anbefaler jeg å følge han på youtube. Her er hans Youtube-kanal. Det er også mye mer oversiktlig å se episodene på Youtube.


ChannelFlip Tech

ChannelFlip er en tv-kanal for internett, her serveres vi ikke bare teknologi, men siden har delt opp sine videoer i flere kategorier: Teknologi, Film, Spill, Godterier, Géle (?), og Jenter (missforstå ikke, dette er ikke nakne jenter som stiller opp, mer en syklubb på nett).

Personlig så anbefaler jeg selvfølgelig Teknologi, Film og Spill.

Her er en episode fra Teknologi-delen:Du kan finne ChannelFlip her.


Cranky Geeks


Cranky Geeks er en podcast jeg fikk tips om i forrige artikkel om podcaster som anbefales, og selv om jeg har sett litt for lite av denne podcasten, så har jeg fått såpass mange tips i ettertid om den også at den helt klart må nevnes. Dessuten så har jeg kommet tilbake flere ganger for å se mer av denne podcasten, noe som betyr at jeg ganske sikkert har funnet mer bra der enn jeg er klar over selv. Podcasten blir drevet av John C. Dvorak som er en kjent spaltist i teknologi-publikasjoner fra USA, han skriver blant annet for PC Magazine.

Her er et interessant utdrag fra en episode av Cranky Geeks hvor Microsoft og Apple er en del av temaet:For å se mer av denne podcasten så kan du ta turen til hjemmesiden deres.


Mac News Weekly


Første gang jeg gikk inn på nettsiden til Mac News Weekly så trodde jeg at dette skulle bli nok et show drevet av en fjortis, som igjen skulle gå utover kvaliteten. Jeg ble nok veldig positivt overrasket da jeg først fikk se hva den kunne tilby meg, for podcasten er av god kvalitet med gode nyheter og tips. Men for alle Mac og Apple-hatere – hold dere langt unna, men navnet på podcasten har vell allerede skremt dere, ikke sant?

Her er en episode av Mac News Weekly:For å se flere episoder så kan du går til podcastens nettside her.

CNET TV


Dette er en samlingsside med mange flotte podcaster og internett-tv. Personlig har jeg funnet veldig mye bra her, og selv om dette er en av de siste sidene jeg har oppdaget, så er det nå en av mine soleklare favoritter.

I videoklippet under så viser jeg siste episode fra et show som heter Insider Secrets, men det finnes mange flere uoppdagede diamanter i CNET TV.

Du kan finne CNET TV her.


Mobuzz.tv – The Daily Buzz


Dette er et show som hovedsaklig tar for seg teknologi og webtrender. Jeg liker det de gjør veldig godt, selv om de har en tendens til å ta med ikke-teknologiske episoder også – men dette er bare med på å sette farge på showet.

Her er en god episode av Mobuzz.tv:Du kan finne Mobuzz.tv på deres hjemmeside, eller på Youtube.


Ellers så har jeg noen flere favoritter, og her er de:

Håper dere får nytte av denne listen, og husk at mine anbefalinger her ikke er skrevet i kronologisk rekkefølge, men derimot i en tilfeldig rekkefølge.

Det er nå innspurten på vår konkurranse hvor en Slingbox Pro fra SlingMedia kan vinnes, husk å kommentere for å være med i trekningen.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...