Vista’s klokke på skrivebordet med tastatur-snarvei

Hvor mange ganger har man ikke trengt å vite hva klokken er i tillegg til å windows-clock.gifvite hva datoen er når man bruker Windows Vista? Klokken i systemfeltet viser hva datoen er når man holder musepekeren over klokken i en liten stund, men de fleste powerbrukere liker sine snarveier, og det skal man få så lenge man leser TeknoNytt.

Vi kan starte med de mulighetene vi har får å se hva datoen er i Windows nye operativsystem:

Mulighet 1: Dra kanten av oppgavelinjen oppover, slik at du får en brederewindows-date-time.gif oppgavelinje. Du vil da se klokken og datoen.

Mulighet 2: Installer kalender Gadgets som kan fås tak i for Google Desktop eller Vista Sidebar.

Mulighet 3: la musepekeren hvile over det nederste høyre hjørne i fem sekunder.

Hvis du synes disse metodene er effektive? Isåfall så trenger du nok ikke være med oss lenger nede i artikkelen. Men mine grunner til at nettopp disse tre metdodene ikke er bra nok er som følger:

Mulighet 1 og 2: Krever for mye skjermplass, kanskje ok for de som har store skjermer, men jeg trenger all plass jeg kan få til overs.

Mulighet 3: En populær måte å gjøre det på men jeg vil minne om at powerbrukere og tastaturfans ikke liker ideen om å bruke musen når tastaturet kan gjøre samme oppgave raskere.

Så, hvis du ikke liker tanken på å øke høyden på oppgavelinjen din eller om å installere nye desktop gadgets, så finnes det et alternativt triks som vil få fram klokke og dato ved hjelp av tastatursnarveien Ctrl+Alt+D.

Framgangsmåte:

Skritt 1: Høyreklikk hvor som helst på skrivebordet g velg Ny -> Snarvei.

Skritt 2: Skriv timedate.cpl og trykk <Ferdig> (beklager om jeg skrev feil når det gjelder «ferdig», selv bruker jeg engelsk windows).

Skritt 3: Høyreklikk på snarveis-ikonet, velg properties/egenskaper, og skriv «D» i boksen hvor det står «Snarvei tast/Shortcut key»

Og da er det gjort. Hver gang du nå vil ha fram klokke og dato, trykker du bare Ctrl+Alt+D. Trykk <Esc> for å lukke vinduet.

Bonustips: Hvis du er inne i Microsoft Word, trykk Alt+Shift+D for å få fram dato og klokke.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...