WebMynd – Et helt rått Firefox-tillegg

WebMynd er et Firefox-tillegg som ofte sammenlignes med en DVR, bare at den er for websider – det er en nettbasert tjeneste som registrerer din surfehistorie visuelt. Du kan senere hente tilbake det du har sett på internettet ved å søke etter tekst eller ved å bla igjennom din historie visuelt. Ifølge utviklerne av WebMynd så trenger du aldri mer å bokmerke websider når du kommer over noen favoritt-kandidater. Søk på Internett-loggen din og Del.icio.us-bokmerkene dine fra Google, og få tilgang til websider du har besøkt før i frakoblet modus.


Etter at du har installert dette Firefox-tillegget, som er en meget lett prosess, så kan bare du surfe nettet som vanlig. Hver gang du besøker en nettside blir en kopi av den lagret lokalt på din harddisk, og teksten blir sendt til WebMynd’s server slik at de kan indeksere den for å gjøre det enklere deg å hente den ved senere bruk. Hvis du ikke ønsker å ta opp så kan du enkelt slå av denne funksjonen ved å klikke på en knapp nederst til høyre i Firefox. Du kan også kontrollere hvilke sider WebMynd ikke skal ta opptak av, du bare fyller ut nettadressene til disse sidene og dermed slipper du å få disse arkivert.

Når du blar i din nettleser-historie så kan du velge mellom to visuelle metoder: Stacks og Grids (Se bildene under), i Stacks får du presentert din historie i ganske store bilder som du blar i ved å klikke på bildet og dra det til siden med musen. Grids er en hel side med små thumbnails som forstørres når du holder musepekeren over dem.

Dette bildet viser hvordan det ser ut når du bruker Stacks til å bla i din nettleser-historie

Dette bildet viser hvordan det ser ut når du blar i din nettleser-historie med Grids

Frakoblet surfing

Det er også mulig å hente sidene du har besøkt når du er frakoblet nettet, men dette krever at du har oppgradert til Firefox 3. WebMynd bruker Firefox 3’s nye «Awesome bar» til å gi deg tilgang til lagrede kopier av dine sider når du er frakoblet. Dette er perfekt hvis du feks reiser mye og ikke har tilgang til nett under reisen, det er mange situasjoner som dette kan være nyttig i. Eneste problem er at du ikke har noe visuelt grensesnitt når du er frakoblet, du må da forholde deg kun til «Awesome Baren».

Litt av tanken bak dette tillegget er at man, på samme måte som i Gmail, skal slippe å bokmerke, lagre og tagge hver enkel side, dette fordi det erstates med en god søkefunksjon hvor du finner nettsider som tillegget lagrer helt av seg selv. Det eneste jeg ser som et mulig minus med dette verktøyet er at teksten blir lastet opp til WebMynds servere, og dette kan missbrukes av dem – selv om jeg tviler på at dette skjer så gir dette tillegget andre mennesker et mulig innpass i vårt privatliv.

WebMynd er gratis og tilgjengelig for alle som bruker Mac, Windows eller Linux.

Last ned og installer WebMynd herfra.


Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...